ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35€
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Υλικά & Φροντίδα

Τα υλικά μας

Το στούντιο ασχολείται κυρίως με κοσμήματα από ασήμι, χαλκό, ατσάλι και μαργαριτάρι. Είναι επιχρυσωμένα κοσμήματα 18k / 14k, ιδιαίτερα και ποιοτικά.

Φροντίδα κοσμημάτων

Ασημένια κοσμήματα

Τα ασημένια και επάργυρα κοσμήματα είναι αγαπημένες επιλογές τόσο για την ομορφιά τους όσο και για το γεγονός ότι δεν προκαλούν ερεθισμούς. Για να διατηρήσετε ένα ασημένιο ή επάργυρο κόσμημα σε καλή κατάσταση και να αποτρέψετε το μαύρισμα του, τοποθετήστε το σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και έπειτα σε ένα κουτί ή σε ένα συρτάρι για να το κρατήσετε μακρυά από την υγρασία.
Για τον καθαρισμό τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά καθαριστικά ασημικών που θα βρείτε στο εμπόριο. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και μην αναμιγνύεται με άλλα καθαριστικά και χημικά. Εάν δεν έχετε ένα τέτοιο σκεύασμα, επιθυμείτε να καθαρίσετε το κόσμημα σας με έναν πιο φυσικό τρόπο καθώς επίσης εάν το κόσμημα σας φέρει και λίθους ή κρύσταλλα, τότε μπορείτε να το καθαρίσετε με υλικά που έχετε στο σπίτι.
Μπορείτε να επαναφέρετε την λάμψη σε ασημένια ή επάργυρα κοσμήματα αναμειγνύοντας λίγο χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες από ήπιο υγρό πιάτων. Βυθίστε για λίγο το κόσμημα ή τα κοσμήματα στο διάλυμα και στην συνέχεια τρίψτε ελαφρώς με ένα μαλακό πανί που έχετε εμποτίσει με το ίδιο διάλυμα. Εάν το κόσμημα έχει εγκοπές, τρύπες ή εξογκώματα, χρησιμοποιήστε μία μαλακή οδοντόβουρτσα για καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε να μην τρίβετε πολύ δυνατά για να μην προκαλέσετε γρατζουνιές στο κόσμημα ή/και στους λίθους καθώς και να μην προκαλέσετε φθορά στην επίστρωση ασημιού στα επάργυρα κοσμήματα. Ξεπλύνετε και σκουπίστε καλά με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Ατσάλινα κοσμήματα

Το ατσάλι είναι ένα ανθεκτικό υλικό και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπιζού και φο κοσμημάτων. Είναι εύκολο στην συντήρηση και μπορείτε να το καθαρίσετε με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι. Για ανανέωση και λάμψη μπορείτε να καθαρίσετε το κόσμημα σας κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό για να απομακρυνθούν ρύποι, σκόνες αλλά και να το σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί για να μην δημιουργηθούν λεκέδες από τα άλατα του νερού. Για πιο βαθύ και λεπτομερή καθαρισμό, ειδικά εάν το κόσμημα έχει εσοχές, εξογκώματα ή φέρει κρύσταλλα και πέτρες, μπορείτε να το τρίψετε απαλά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα βουτηγμένη μέσα σε ένα μείγμα από ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό όπως το υγρό πιάτων. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί για να αποφύγετε τον σχηματισμό λεκέδων από τα άλατα του νερού.